Stevia

Stevia

 

Stevia Bitkisi, Paraguay ve Brezilya’da yetişen Chrysanthemum familyasından bir bitki türüdür. Stevia’nın yapraklarından, beyaz kristal yapıda, rafine şekerden 100 ile 300 kat daha tatlı olan “Stevioside” adı verilen saf bir ürün elde edilir.

Stevia üzerinde yapılan düzinelerce araştırma, Stevia Ekstraktı’nin diyet ya da tatlandırıcı olarak, güvenli şekilde kullanılabileceğini ortaya koymuştur. Dünyanın birçok ülkesinde, Japonya’dan Brezilya’ya kadar değişik şekillerde kullanılmaktadır. Stevia yapraklarından ekstraksiyon yapmak üzere tüm ülkeler kendi sanayi alt yapısı geliştirmektedir.

Stevia Ekstraktının‘nin en büyük özelliği, bir doğal tatlandırıcı ve diyet gıdası olarak hiç bir şekilde kalori, yağ, sakarin ve toksik maddeler içermemesidir. Su bazlı olarak üretilir ve üretiminde alkol ya da herhangi bir kimyasal madde kullanılmaz. Stevia Ekstresi kandaki seker düzeyini yükseltmeksizin, şişmanlatmaksızın ve kalori vermeksizin içeceklerinizi veya gıdalarınızı tatlandırır.